Nybörjarinformation

Vi har nybörjarintag från 15 januari och några veckor framåt. Ingen föranmälan behövs. Du kan kontakta oss via e-post: aikido@budokai.se eller Facebook om du har frågor.

För att träna behöver du mjuka kläder utan metallföremål och vi tränar barfota. Du kan pröva träningen i ett par veckor för att avgöra om den passar dig. Därefter vill vi att du betalar tränings och medlemsavgiften som för närvarande är 1 250 kronor per termin. Avgiften går till hyra och utrustning. Vi är en ideell förening.

Den vita dräkten, Gi, gör det lättare att träna. Den kan man köpa när man vet att det är något man vill investera i och fortsätta öva och lära sig. En dräkt kostar ca 800 kronor.

I Aikido finns ingen tävling och vår träning fokuserar på att hjälpa varandra för att utvecklas. Vi tränar därför nya och erfarna tillsammans då vi alla kan lära av varandra. Framförallt försöker vi ha roligt tillsammans och alla ska känna sig välkomna.

Träningen bygger till stor del att lära sig nya rörelsemönster för att leda undan eller bryta angrepp till en säker position. Det är en skonsam träningsform som ger funktionell styrka och rörlighet. Den fysiskt tuffaste utmaningen är att ta ukemi, bli kastad. Ukemi är något man successivt tränar upp för att kunna ta högre och snabbare kast.

Vi tränar i våra fina lokaler på Campusområdet i Östersund. Se under fliken "Hitta hit" för karta och vägbeskrivning.

Uppdaterad: 2024-01-07